Filter

Wedstrijd: Smaaklessen | Kinderboekenweek 2015

Vakgebied: biologie
Deelgebied: Kinderboekenweek
Doelgroep: groep 1 t/m 8

Tijdsduur: afhankelijk van de les
Benodigdheden: zie lesmateriaal hieronder
Producent: Landelijk Steunpunt Smaaklessen | meer smaaklessen

Inhoud
Jenneke Heising, een echte wetenschapper van Wageningen University, daagt alle groepen van het basisonderwijs uit om tijdens de Kinderboekenweek mee te helpen aan een onderzoek over eten. Zowel voor de onder- als de bovenbouw is het lesmateriaal hieronder te vinden.

Groep 1 t/m 4: wedstrijd eten van de toekomst!
Wetenschapper Jenneke vraagt leerlingen van de onderbouw om na te denken over eten in de toekomst. Ze zoekt inspiratie voor nieuwe producten. Een pizza met aardbeien, een gouden ijsje met paarse stippen of een wortel in de vorm van een peer die naar banaan smaakt? De leerlingen tekenen hun idee op de daarvoor ontworpen kleurplaat. De leerling met het leukste idee wint de wedstrijd!
Download de kleurplaat | instructievideohandleiding

Groep 5 t/m 8: Raar maar waar!
Jenneke vraagt de bovenbouw mee te helpen aan een onderzoek over bruinkleuring van bananen. Hiervoor is een gratis proefpakket met onderzoeksmaterialen beschikbaar. Jenneke legt in een filmpje precies uit wat de leerlingen gaan doen. De leerlingen zijn voor even een echte onderzoeker en het klaslokaal wordt een echt laboratorium!
Instructievideo | handleiding | uitlegvideo over de bruinkleuring | informatie voor ouders

Voor de proef voor de bovenbouw moet u zelf een flesje citroensap en twee of drie bananen kopen of mee
laten nemen door uw leerlingen.


 


 

 

Meer informatie over Smaaklessen
Smaaklessen is een uniek lesprogramma over eten en smaak voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. Het beleven van voedsel staat centraal. Door Smaaklessen krijgen kinderen flink wat kennis over eten én ervaring met gezond en duurzaam kiezen. Bekijk hier het promotiefilmpje.

facebook 32x32.pngtwitter32x32.png
Volg Steunpunt Smaaklessen via Facebook en Twitter. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.