HomeLinkedinFacebookPinterestTwitter

Webwijzer Carnaval 2017

header
 
Het is weer bijna carnaval! We hebben al het feestelijke PO lesmateriaal overzichtelijk bijeen gebracht, zodat u de gehele school in carnavalssfeer kunt brengen. Wij wensen u en uw leerlingen veel plezier!
 
picture

carnaval, hoera hoezee! | 123ZING

123ZING biedt met ‘Carnaval, hoera hoezee!’ een leuk lied aan dat je optioneel met boomwhackers kunt begeleiden. Naast de jaarlijkse nieuwe krakers biedt 123ZING een ruim thematisch muzikaal aanbod en een doorlopende leerlijn muziek. Bekijk hier meer liedjes van 123ZING of vraag gratis een proefabonnement aan.
> ga naar het lied Carnaval, hoera hoezee > ga naar alle carnavalsliedjes
  
picture

Doe maar normaal | Muzikantine

Carnavalslied van Muzikantine, waarmee alle kinderen in polonaise door de klas zullen gaan! Dit lied komt uit de nieuwste afscheidsmusical van Muzikantine: Feessie. Op deze paginavindt u alle informatie over de musical: een trailer, scriptinzage en u kunt tevens de liedjes beluisteren.
> ga naar het lied Doe maar normaal > ga naar de musical Feessie
 
picture

Carnaval der dieren | zangexpress

Deze lollige carnavalskraker is speciaal voor alle feestbeesten, onder én boven de rivieren! In polonaise komen allerlei uitdrukkingen met dieren voorbij. Een mooie aanleiding voor een vrolijke taalles! Voor ZangExpressabonnees inclusief muziekles met boomwhackers en kazoo’s en diverse werkbladen.
> ga naar het lied Carnaval der dieren > ga naar alle carnavalsliedjes
 
picture

Carnaval Radio

Gezellig een achtergrondmuziekje in de carnavalstijd? Op CarnavalRadio wordt continu gezorgd voor een feestelijke sfeer.
> ga naar CarnavalRadio
  
picture

De geschiedenis van carnaval

Wat is de oorsprong van carnaval? Waar komen de gebruiken vandaan? Bekijk de aflevering van SchoolTV 'De geschiedenis van carnaval. Ieder jaar in februari wordt er gefeest' of lees het beschikbare 'Eduboek Carnaval' voor groep 6 t/m 8. Het boek is inclusief werkbladen en puzzels.
> ga naar het eduboek > ga naar de SchoolTV uitzending
  
picture

lespakket koningsspelen 2017

Een GRATIS sport- en spelcircuit met handleiding en 12 uitgewerkte spellen. Mooi vormgegeven spelkaarten, scorekaarten, kleurplaten, en meer… Compleet met certificaat, medaille en placemat voor het Koningsontbijt! Je hoeft ze alleen maar even aan te vragen, te downloaden en uit te printen!
> vraag het lespakket aan
  
picture

Tweede Kamerverkiezingen in de klas

Hoe zou de Tweede Kamer eruit zien als kinderen het voor het zeggen hebben? Doe met uw klas mee aan de Kinderverkiezingen! Deelname is gratis.
Of bestel het Doeboek verkiezingen voor groep 7 en 8, vol leerzame puzzels, weetjes, fotostrips en verhalen. €9,95 voor 30 stuks.
> ga naar het lesmateriaal en meld je gratis aan
picture

Kant-en-klaar verkiezingspakket | Kwintessens

Digitaal verkiezingspakket van Kwintessens bij de Tweede Kamerverkiezingen. Dit lespakket voor groep 7 en 8 bestaat uit 10 helder gestructureerde lessen, digitale toepassingen, een woordenboek en actuele blogs. Ter kennismaking is les 1 vrij toegankelijk. Les 2 t/m 10 kunt u hier bestellen.
> ga naar les 1 > bestel het complete lespakket
picture

CliniClowns: geen kinderachtig effect

Stap met je leerlingen in de wereld van de CliniClowns en ontdek samen wat de CliniClowns doen, hoe en vooral ook waarom ze doen wat ze doen. Kunnen de leerlingen ook bewegen, denken en fantaseren als een CliniClown? Ga aan de slag met creatieve opdrachten, foto’s en aansprekende filmpjes.
> ga naar het lesmateriaal
picture

Afscheidsmusicals en alternatieven

Je vindt niet alleen afscheidsmusicals, maar ook alternatieven hiervoor op het Musicalportaal. Zo kunt u bijvoorbeeld met uw groep een eindfilm maken.
> bekijk het musicalaanbod en de alternatieven
  
picture

nieuw: achtbaan de Musical | Jingo

De hit-musical van 2017 heet ACHTBAAN de musical! Deze afscheidsknaller is nu beschikbaar in onze webshop. Groep 8 stapt in de achtbaan en laat met duizelingwekkende snelheid zien hoe zij door de basisschool zijn geraasd. Het publiek is hiervan getuige geweest. Daarom is het heel bijzonder om deze acht jaar binnen 1 uur opnieuw te beleven. www.jingo.nl
> klik hier voor meer (bestel) informatie
  
Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door portalengroep.nl, de educatieve database voor het po.

-Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar uw collega’s.
-Meld u aan en ontvang de educatieve nieuwsbrieven van de portalengroep.
-In deze nieuwsbrief is advertentieruimte beschikbaar. Neem contact op voor meer informatie.
home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestLeermiddelen top 5:
- Timer
- Spelling oefenen
- Filmpjes op tijdsvak
- Lespakketten
- Rekenen
- Actueel lesmateriaal

 

twitterlinkedinPinterest

Leermiddelen PO
Onze Leermiddelendatabase ontsluit voor u op een laag- drempelige wijze al het les- materiaal voor het basis- onderwijs. Uitgelicht worden de o.a. de actuele thema's en leermiddelen.

 

naar de database